Cohesió

Quin són els principals factors que determinen la cohesió a la ciutat? Com afecta la creixent desigualtat en aquesta cohesió? De quina manera fer-hi front des de la construcció de teixit social?

Debatrem sobre quins són els principals reptes per la cohesió a les ciutats amb:

Carme Trilla, presidenta de la Fundació Habitat 3

Joan Subirats, catedràtic de ciència política de la UAB.

Condueix: Anna Roig, Caritas Diocesana de Barcelona

Dimecres 9 de novembre a les 19h. Entrada lliure. Aforament limitat

Podeu fer la vostra inscripció prèvia aquí

carme-trillaCarme Trilla, és economista especialista en el sector de l’habitatge i en polítiques públiques d’habitatge. Presidenta de la Fundació Hàbitat3 i col·laboradora de Càritas Diocesana de Barcelona en temes d’habitatge social i d’inclusió. Ex Directora general i Secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, durant aquests dos mandats va impulsar, entre altres normes, la Llei del Dret a l’Habitatge, aprovada pel Parlament i el Pacte Nacional per a l’Habitatge 2007-2016. Col·laboradora amb altres administracions públiques i entitats socials en el disseny d’estratègies i d’instruments en matèria d’habitatge social. Autora de llibres i articles sobre el mercat immobiliari i sobre la incidència de les polítiques d’habitatge en la demanda i necessitats de la societat.

 subiratsJoan Subirats, és catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en governança, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat sobre temes de l’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil. El 1980 es va doctorar en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Des de la seva creació fins al juliol del 2009 ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), on actualment dirigeix el postgrau en Economia Cooperativa. Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, com al programa La ventana de la Cadena SER, el diari Ara, El País, eldiario.es i Crític.

annaroigAnna Roig, periodista (URL). Ha treballat al departament de recerca de la Facultat de Comunicació Blanquerna, a la revista Foc Nou com a coordinadora de redacció i al departament de comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona. Ha viscut 4 anys a Madrid, treballant a la Fundación Entreculturas, els dos últims com a responsable de Comunicació, Campanyes i Socis. Des de desembre del 2013, és la cap de comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona.

Vídeo de la primera sessió: