Identitats

Què defineix la identitat del ciutadà? Com la ciutat ens canvia? Com aquesta es veu afectada per l’arribada de persones nouvingudes? Com impacta la diversitat cultural, religiosa, política en la definició del ‘nosaltres’ en les ciutats?

Debatrem sobre la construcció de la identitat a l’àmbit urbà:

Antònia Hernández, directora del XIII Congrés Ciutats Educadores

Andreu Domingo,  subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics

Condueix: Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall

Dimecres 23 de novembre a les 19h. Entrada lliure. Aforament limitat

Podeu fer la vostra inscripció prèvia aquí

a-domingo-2014Andreu Domingo i Valls és sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics i professor associat del Departament de Geografia de la UAB. Llicenciat en història i doctor en sociologia, s’ha especialitzat en l’estudi de la població. Ha investigat en els àmbits de la família i l’índex de matrimonis, i recentment la seva recerca s’ha centrat en les migracions internacionals. Ha escrit nombrosos articles en revistes especialitzades i acaba de publicar Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional (L’Avenç, 2014) per el qual va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’Assaig. També és autor de l’assaig Descenso literario a los infiernos demográficos: distopía y población (Anagrama, 2008) i, en el camp de la creació literària, va guanyar el premi Marian Vayreda amb El llegat del doctor Deulofeu (Empúries, 2004).

antonia-hernandez2Antònia Hernàndez, directora  del Departament Barcelona Ciutat Educadora. Va ser directora del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores. Llicenciada en Geografia i Història i postgraduada en Didàctica del Medi Urbà, té una llarga trajectòria en el camp de l’educació, tant des de l’acció directa a l’aula, durant setze anys de professora de secundària, com des de la gestió i direcció de programes educatius. Ha estat directora de Serveis de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) i directora del Projecte educatiu de ciutat (PEC). Des de l’any 2000 ha assistit com a congressista o com a ponent en els diferents congressos internacionals de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) i des de l’any 2005 està vinculada amb la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RESI), participant en diferents comissions de seguiment en representació de la Regidoria. També va coordinar la xarxa temàtica ciutat, educació i valors patrimonials.

Dr. Josep Maria Carbonell, Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL 5.10.2015 Foto Pere Virgili

Josep Maria Carbonell És llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). Ha estat el president del CAC (Consell Audiovisual de Catalunya) i director de la Fundació Digitalent. Va ser director dels Serveis de Joventut i director del Gabinet de Presidència de la Diputació de Barcelona. Durant la seva trajectòria com a diputat del Parlament de Catalunya va presidir la Comissió de Control de la CCRTV, va ser president de la Comissió de Relacions amb la Unió Europea, i portaveu del grup Socialista-Ciutadans pel Canvi en temes culturals i audiovisuals. Actualment és degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). President de la Fundació Joan Maragall des del mes de juny de 2011 i n’és patró de la des de la seva creació l’any 1989

Vídeo de la sessió: